RECEPTAI

Sultis galima ir labai naudinga maišyti! 

  
Vaisių ir daržovių deriniai gaminami norint turėti kuo didesnę naudą organizmui. 
Vaisių sultyse daugiau cukraus, o daržovių sultys turi daugiau mineralinių medžiagų, todėl jos gerai papildo vienos kitas.
Visas sumaišytas sultis galima gerti šviežias, tačiau tik kelios mišinių rūšys yra tinkamos pasterizavimui. Mes siūlome:

 

  • 2 maišai* obuolių + 1 maišas kriaušių;
  • 3 maišai obuolių + 0,5 maišo supjaustytų moliūgų;
  • 3 m. obuolių + 0,5 maišo vynuogių;
  • 3 m. obuolių + 5 kg. aronijos;
  • 3 m. obuolių + 9 kg. aviečių;
  • 3 m. obuolių + 6-8 kg. apelsinų;
  • 2 m. obuolių + 0,5 m. kriaušių + 6 kg. aviečių;
  • 2 m. obuolių + 1 m. kriaušių + 1,3 kg. imbiero.

 

! Didžiausią maišytų sulčių dalį skirtų pasterizavimui, būtinai turi sudaryti obuolių arba kriaušių sultys. Visų priemaišų gali būti iki 30%.

 

*maišas – 25 kg. obuolių. Tai baltas standartinis polipropileninis maišas (žr.pav.)